Logg inn Registrer deg

Hvordan koble til Stripe

Med Edpay kan du bokføre både salg og refusjoner via Stripe automatisk i Fiken. Måten dette fungerer på er at Stripe "varsler" Edpay når det kommer et nytt salg eller en refusjon. Deretter vil Edpay hente den informasjonen som er nødvendig for å bokføre salget/refusjonen fra Stripe og videresende dette til Fiken.

For å koble Stripe med Edpay trenger du å fylle ut 4 felter: 

  • Stripe kontonavn
  • API Key
  • Webhook Secret
  • Standard handling

 

Stripe kontonavn

Dette er kontonavnet til Stripekontoen i Fiken. Hvis du ikke har registrert kontoen i Fiken enda, går du til Foretak - Bankkontoer - Ny bankkonto. Under "Bankkontonummer" skriver du inn epostadressen som er assosiert med Stripe, slik: 

Når du trykker "Opprett ny bankkonto" finner du kontonavnet under "Regnskapskonto" her: 

 

API Key

API nøkkelen vil gjøre at Edpay kan hente nødvendig informasjon fra Stripe, etter at vi får beskjed om at det har kommet inn et nytt salg (via Webhook beskrevet under). 

Du lager en API nøkkel her: https://dashboard.stripe.com/apikeys 

For å kun gi tilgang til den informasjonen Edpay trenger, lager du en "restricted key". Trykk på "Create restricted key" og legg til "read permission" på disse 4 ressursene: Charges, Customers, Invoices og Subscriptions. 

Når du trykker "Create key" får du opp en API nøkkel som starter med "rk_live_". Denne kopierer du og limer inn i Edpay: 

 

Webhook secret

En Webhook vil fortelle Edpay at "nå har vi fått et nytt salg" eller "nå har vi fått en refusjon", sånn at Edpay kan hente informasjonen vi trenger for å bokføre dette i Fiken. 

Du legger til en Webhook her: https://dashboard.stripe.com/webhooks 

Trykk på "Add endpoint". Under "Endpoint URL" limer du inn din Webhook URL som du finner under Stripe-innstillinger i Edpay. Under "Events to listen to" velger du "charge.refunded" og "charge.succeeded".

Hvis "Version" kommer opp som et alternativ, er det viktig at du velger "Latest API version" (datoen i parentes er ikke viktig):

Da skal det til slutt se sånn her ut:

Når du har lagt til Webhooken, får du opp bildet under. Her trykker du på "reveal" under "Signing secret". Kopier denne verdien og lim den inn i Edpay under "Webhook Secret". 

 

Kontroller API versjon

Det er viktig at du sjekker hvilken API versjon Stripe bruker. Gå til "Developers", og se under "API version". Sørg for at "Default"-versjon er satt til "Latest". Hvis den ikke er det, trykker du på "Update available" her:

Har du satt opp alt riktig, skal det stå "Default" ved siden av "Latest", slik: 

 

Standard handling

Under "Standard handling" kan du velge hva Edpay skal gjøre hvis produktet som blir solgt via Stripe ikke er registrert i Edpay. Du kan velge å "Ikke bokføre", da vil Edpay ikke gjøre noe. Eller du kan bokføre alle salg enten med eller uten MVA. 

Produktinnstillinger

Veldig bra jobba så langt! 🥳

Du kan i teorien avslutte nå. Hvis du for eksempel kun selger produkter enten med eller uten MVA, så holder det å velge passende "Standard handling" over, og trykke "Lagre". 

Men, om du ønsker bedre rapporter og oversikt i Fiken, kan du legge til "Kajabi offer ID" under hvert produkt i Edpay. 

Når Stripe sender informasjon til Edpay om et nytt salg, så oppgir Stripe ID-nummeret på offeret som ble solgt i Kajabi. Dette gjør at vi kan matche omsetningen fra Stripe med omsetningen fra Vipps og registrere alt på samme produkt i Fiken. 

Du finner Kajabi offer ID ved å gå inn på et offer og kopiere dette tallet fra nettleseren: 

 

Hvis det er noe som er uklart, så send gjerne en mail til [email protected] 😊

Close

80% ferdig

Start prosessen i dag!

Fyll ut navn og epost under, så hjelper jeg deg med å ta i bruk Vipps.