Logg inn Prøv gratis i 30 dager

Nyheter og hjelpeartikler

Hvordan bokføre salg fra Kajabi i Fiken

Mange velger å bokføre alle salg fra Kajabi/Stripe samlet per måned i Fiken. Det er veldig enkelt, du trenger bare å laste ned en månedsrapport fra Stripe og bruker den som grunnlag i en "fri postering". Men, i følge Fiken er ikke dette lov. Du skal registrere alle salg for seg, og det må gjøres samme dag som salget skjer.

Her er en video som beskriver hvordan du skal bokføre salg fra Kajabi i Fiken. De tar utgangspunkt...

Les mer...

Hvordan kunden din kan endre kortinformasjon på Vipps abonnement

Her er en fremgangsmåte for hvordan en kunde kan endre kort på et abonnement/fast betaling i Vipps. 

Be kunden åpne Vipps-appen og gå til "Betalinger" i hovedmenyen nederst på siden. Trykk på "Faste betalinger" og velg abonnementet ditt. Ved siden av kortinformasjonen står "Endre", trykk på den og til slutt "Legg til kort eller konto".

Her er en bildeserie av hvordan stegene ser ut: 

Les mer...

Vipps/Klarna i Kajabi Popup Checkout

Kajabi sin Popup Checkout gjør at kunden ikke lengre trenger å besøke en vanlig checkoutside for å betale, men heller åpner et popup vindu på landingssiden kunden besøker. En fiffig funksjon, men dessverre også veldig begrenset for oss som ønsker å bruke Vipps eller Klarna. 

Kajabi har fjernet muligheten til å tilpasse popup checkout-siden og vi får derfor ikke lagt til Vipps eller Klarna i dette vinduet. Dette...

Les mer...

Spørsmål fra Klarna angående søknaden din

Det er ikke alltid Klarna godkjenner søknaden din med en gang. De kan for eksempel ha spørsmål rundt leveringstiden din, salgsbetingelsene dine eller spørre når du vil "aktivere betalingen" eller "aktivere ordren" fra kunden. 

For Klarna sin del er det viktig at ditt kundeforhold til dem ikke skal føre til mye ekstra arbeid og de ønsker å redusere risikoen for refusjoner/klager så mye som mulig. Derfor er salgsbetingelsene...

Les mer...

"Payment failed" for Vipps-betalinger

Hvis du ser "Payment failed" ved siden av en Vipps-betaling i Edpay så er dette fordi Vipps ikke har klart å trekke beløpet fra kunden. Denne statusen kommer kun for abonnement og delbetalinger via Vipps. 

Vipps vil prøve å trekke beløpet i 14 dager, men om dette ikke er mulig (for eksempel det ikke er penger på kortet eller om kortet har utløpt) så vil Vipps stoppe trekket og registrere det som feilet.

Det er ikke noen automatisk...

Les mer...

Hvordan koble til Tripletex

Ved å koble Edpay til Tripletex kan du automatisk bokføre salg fra Vipps, Klarna og Stripe. Hvert salg blir registrert på riktig produkt i Tripletex og du kan sende MVA-spesifisert kvittering til kunden. 

NB: Har du regnskapsfører er det veldig viktig at dere gjør dette sammen, da er det større sannsynlighet at det blir riktig, samtidig som begge forstår hvordan systemene snakker sammen! 

 

Steg 1: Lag bankkontoer for...

Les mer...

Tilpasset kjøpsknapp og fornøydgaranti på Kajabi Checkout

Med litt kode så kan du enkelt tilpasse checkoutsidene i Kajabi til å bli litt penere. For eksempel har vi endret teksten på kjøpsknappen til "Kjøp nå!", fremfor "Fullfør ditt kjøp", og lagt til en fornøydgaranti under knappen:

 

For å endre dette går du til å inn i Settings -> Checkout Settings, og lim inn denne koden under "Footer tracking code":

<script>$(".checkout-panel-btn").val("Kjøp...

Les mer...

Kvitteringer for kjøp via Vipps, Klarna og Stripe i Kajabi

Med Edpay kan du sende kvittering til kunden på flere ulike måter:

  • Direkte fra Fiken (anbefalt) - ved å koble Edpay til Fiken kan du sende kvitteringer automatisk til kunden etter et gjennomført kjøp. Da får kunden en MVA spesifisert kvittering rett fra regnskapet ditt. Les mer om Fiken her. Du kan også koble til Stripe, slik at alle salg fra Kajabi også kommer inn i regnskapet ditt, les mer om Stripe her.
  • Send kvittering fra...
Les mer...

Kampanjepris for medlemskap i Vipps (paid trial) - Edpay

Hvis du ønsker å gi medlemmene dine en kampanjepris første periode av et medlemskap med Vipps, kan du bruke "Paid trial" funksjonen i Edpay. Med denne funksjonen kan du tilpasse det første trekket i medlemskapet ditt. 

Et eksempel kan være å gi medlemmene dine halv pris første måned. Alt du trenger å gjøre er å sette "Trial type" til "Paid trial", og så velge verdier for pris og varighet.

Her er...

Les mer...

Sammenligning av transaksjonskostnader for Stripe, Vipps og Klarna

Her er en oversikt og sammenligning av transaksjonskostnadene hos Stripe, Vipps og Klarna. 

Stripe trekker 2,4 % av beløpet + 2 krHvis en kunde betaler deg 1.000 kr betaler du 26 kr i transaksjonskostnad til Stripe. 

Vipps trekker 2,99 % av beløpet + 1 kr. Hvis en kunde betaler deg 1.000 kr betaler du 30,9 kr i transaksjonskostnad til Vipps.

Klarna ser ikke ut til å ha noen offentlig prisliste, men basert på vår erfaring med ...

Les mer...
1 2 3 4 5
Close

80% ferdig

Start prosessen i dag!

Fyll ut navn og epost under, så hjelper jeg deg med å ta i bruk Vipps.